Toppbetyg till Jälmåleden av stor turisttidning
Jälmåleden är ett fynd för nybörjaren
Lätt att nå, lätt att gå och lätt att variera. ”Sverigebäst” och perfekt för en helgtur, tipsar Turists vandringsexpert.

Epitetet ”Sverigebäst” får Jälmåleden av Svenska turistföreningens vandringsexpert Gunnar Andersson. Bara att suga åt sig av berömmet för de närboende och kanske se fram emot en vandringsboom?
DALSTORP. LÄTT ATT NÅ, LÄTT ATT GÅ OCH LÄTT ATT VARIERA. DET ÄR INLEDNINGEN PÅ REPORTAGET OM JÄLMÅLEDEN I SENASTE NUMRET AV TIDNINGEN TURIST.
Svenska turistföreningens tidnings vandringsexpert Gunnar Andersson har gett sig iväg på en tre dagar lång tur på Jälmåleden och är minst sagt begeistrad över vad han möter.
”Jälmåleden är därtill en ringled, vilket innebär att du kan starta och sluta vandringen på samma plats, företrädelsevis i samhället Dalstorp med livsmedelsbutik och pizzeria, samt en av tre möjliga busshållplatser. Eftersom vandringsleden är dragen som en åtta med Dalstorp i korset passeras byn även senare under turen, oavsett färdriktning, vilket ger möjlighet att proviantera två gånger.”
Över fem sidor i tidningen Turist öser lovorden om Jälmåleden. Bland annat lovsjungs vindskydden. ”Samtliga vindskydd längs Jälmåleden ligger vid vatten. Flera med brygga. Framför några har man dessutom ställt bänkar och eldstad på betongplatta, vilket gör platsen enkel att hålla ren och vi slipper den kolstybbsgegga som annars marinerar marken.”
Återstår att se om det blir en explosionsartad invasion av vandrare till Dalstorp och Nittorp och övriga orter kring Jälmåleden när högsäsongen för vandring nu drar i gång. Kanske blir det också så att en och annan person på hemmaplan ger sig ut för att gå de 35 kilometrarna?